Typ de naam van de film hieronder en klik op Youtube

September 2020 (22 en 24 september)
           Fishermanˊs Friends
           (muziekfilm/komedie) Engeland

Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met hun zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt.
Als de bijdehante Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden.
Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven.

Oktober 2020 (20 en 22 oktober)
            April, May en June
             (drama) Nederland

Drie halfzussen, met drie verschillende vaders vragen zich bij de naderende dood van hun moeder af: ‘Waar staan we in het leven? Wat hebben we nog met elkaar?’ En vooral: ‘Wat straks te doen met onze autistische broer Jan?’
Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten.
Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

November 2020 (24 en 26 november)
             A Single Man
               
(drama) Verenigde Staten

Los Angeles, 1962. Na de dood van zijn partner wordt George, een Britse professor van middelbare leeftijd, verteerd door verdriet. Hij leeft in het verleden, eenzaam maar bijgestaan door zijn beste vriendin Charley , die zelf worstelt met haar vergane schoonheid.
Net wanneer George besluit dat het leven geen zin meer heeft, ontmoet hij
de jonge student Kenny.

December 2020 (15 en 17 december)
             Love Actually
               
(kerstfilm komedie/romantiek) Groot-Brittannië

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst.
De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote.

Januari 2021 (26 en 28 januari)
           Singel 39
           (romantiek) Nederland

Mo (39), kort voor Monique (Lies Visschedijk), heeft het goed voor elkaar: een carrière als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar Canadese minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag.
Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet met het moederschap bezig. 
Ze weet al niet waar ze de tijd vandaan moet halen om gewoon iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten.
Naarmate de vriendschap zich ontwikkelt, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière.

PROGRAMMA 2020 - 2021
BAS FILMCLUB

Elke maand een nieuwe film voor filmliefhebbers.
Residentie Meilust heeft een uitstekende filmzaal waar BAS leden welkom zijn op de dinsdag en donderdag om 13.00 uur en 15.30 uur.
Inloop een half uur voor de film.

De kosten van de film bedragen € 7,50. Het kopje koffie of thee vooraf en het drankje na de film zijn gratis. Na aankondiging van de film in de BAS NU kunt u zich hiervoor aanmelden, liefst per e-mail via: receptie@residentiemeilust.nl of telefonisch via “Residentie Meilust” 0164 – 271850. 
Bij het opgeven graag vermelden op welke dag en tijdstip u wilt komen.
Er is maar een beperkt aantal plaatsen per voorstelling beschikbaar. Betalen van de film aan de zaal. Liefst met gepast geld.

Adres: BLOEMENDAAL 61,4614 CZ BERGEN OP ZOOM.

Februari 2021 (23 en 25 februari)
            Evita
             (muziekfilm) Verenigde Staten

De film is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Het korte, maar dynamische leven van Eva Peron (Madonna) staat in de film centraal.
Evita werkte zich als vrouw van president Juan Peron (Jonathan Price) vanuit een arm bestaan op tot een van de rijkste, geliefdste en machtigste vrouwen in de wereld.
Met haar intelligentie en charme betoverde ze gedurende 7 jaar een land met 18 miljoen inwoners.
Maart 2021 (23 en 25 maart)
             La Famille Bélier
              (drama/komedie) Frankrijk

Het gezin Bélier is een gezin van twee doofstomme ouders en hun twee kinderen Paula (Louane Emera) en Quentin (Luca Gelberg), die ook doofstom is. Sinds ze zich kan herinneren runt Paula in feite de familieboerderij wat betreft de zakelijke kant, omdat de handicap van haar ouders hen belemmert het zelf te doen. Als Paula zich inschrijft voor een zangklas in navolging van een mysterieuze Parijse jongen ontdekt haar leraar haar zangtalent onmiddellijk.
Hij pusht haar om zich hier verder in te ontwikkelen en in te schrijven voor een zangauditie in Parijs. Voor Paula blijkt het echter niet zo makkelijk om haar taken zomaar neer te leggen en haar ouders aan hun lot over te laten. Bovenal omdat haar doofstomme ouders nooit echt zullen begrijpen wat zingen voor Paula betekent. Ondanks de moeilijke beslissingen die Paula moet maken is La famille Bélier bovenal een komedie.
April 2021 (20 en 22 april)
             Oude Liefde
          
(drama) Nederland

Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor het eerst na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden.
In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op. Ze genieten van een onschuldige affaire, die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan gedacht, net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger.
Voordat ze het weten raken zij net als hun families verstrikt in de gevolgen van deze grote liefde.
Mei 2021 (18 en 20 mei)
             Hacksaw Ridge
               
(waargebeurd / biografie / oorlogsfilm) Australië / Verenigde Staten

Vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield) die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren.
Hij geloofde erin dat de oorlog rechtvaardig was, maar dat moorden desondanks verkeerd was. Hij was dan ook de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen.
Als legerarts evacueerde Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij alles en iedereen trotseerde en zelfs getroffen werd door een granaat. Hij was de eerste wapenweigeraar ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg.
Juni 2021 (22 en 24 juni)
            Tulipani
             (tragikomedie) Nederland / Italië

De film is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst.
Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende.
Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.
    
-